Vladica Stanojević

Grupa građana koju u najvećem broju čine članovi Srspke napredne stranke (SNS), predala je sinoć izbornu listu za lokalne izbore u Kragujevcu, koja nosi naziv "’Grupa građana - dr Vladica Stanojević".

Grupu članova Srpske napredne stranke, nezadovoljnih radom Gradskog odbora SNS-a i aktuelnog gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, predvodi doktor Vladica Stanojević, direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ i istaknuti član SNS-a.

Odluku o izlasku na lokalne izbore doktor Stanojević je, kako pojašnjava za portal Nova.rs, doneo još po raspisivanju izbora, ali je sve aktivnosti oko prikupljanja potpisa i podnošenja liste obustavio zboga pandemije korona virusa. Kao direktoru ustanove socijalne zaštite koja ima preko 900 korisnika i 300 zaposlenih, ističe on, priporit mu je bio da „sačuva ljude od korone“.

On za naš portal potvrđuje da se na listi nalazi 58 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu i da su večinom svi članovi Srpske napredne stranke.

„Mi smo odlučili da na lokalne izbore izađemo kao grupa građana, bez obzira na to što pripadamo Srpskoj naprednoj stranci. Naš stav je da na parlamentarnim izborima podržimo listu Aleksandra Vučića, ali na lokalu ćemo imati sopstveni program i sopstvenu listu“, kaže Stanojević.

On navodi da će njegova grupa građana voditi pozitivnu političku kampanju, bez napada na neistomišljenike.

„Nama je cilj da od ovog grada napravimo dobro mesto za život, imamo ideje, program i ljude koji sve to mogu da realizuju. Želja nam je da za građane Kragujevca uradimo najviše od kada ovaj grad postoji“, kaže dr Stanojević, navodeći da među kandidatima na odborničkoj listi ima uglednih lekara, ekonomista, pravnika, sportista, umetnika i nagrađivanih studenata.

Njegova lista, kako je naveo, još uvek nije proglašena u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), a prema njegovim saznanjima sporan je naziv liste. Međutim, ne želi da spekuliše o tome da li je odugovlačenje za proglašenje liste „politički motivisano“ od strane neistomišljenika.

„Očekujem da će lista biti brzo proglašena. Mi smo potpuno ispravno i legitimno predali svu dokumentaciju, a prikupili smo 1.856 potpisa podrške“, zaključio je Stanojević.

Doktor Vladica Stanojević, kako su nedavno preneli mediji, našao se na meti političkih neistomišljenika iz redova vladajuće SNS i gradonačelnika Radomira Nikolića. Prema pisanju medija, gradonačelnik je zahtevao da se uradi ekshumacija preminulog štićenika iz Zavoda „Male Pčelice“, pod navodnom sumnjom da je uzrok smrti preminulog štićenika koronavirus, a da je doktor Stanojević to prikrivao. Eksumacija je obavljena, a rezultati su pokazali da preminuli nije imao koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare