Vladika Grigorije Foto: Zoran Lončarević

Na sajtu peticije.online počelo je skupljanje potpisa za podršku vladiki Girgoriju, nad kojim, kako se navodi, režim i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sprovode kampanju linča.

„Dignimo svoj glas protiv kreiranja atmosfere linča, koju protiv vladike Grigorija, a u ime režima u Srbiji, sprovodi Goran Vesić, pomognut tabloidnom mašinerijom Aleksandra Vučića“, piše u obrazloženju peticije.

Kako se navodi, Vesić u režimskim medijima već danima vladiku Grigorija označava kao inicijatora protesta i optužuje ga da ima nameru da ga ubije, te da je vladika povezan sa kriminalcima i da je uživalac droge.

Zamenik gradonačelnika je otišao i korak dalje, pa je na svom Fejsbuk profilu objavio da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv vladike Grigorija, zbog „osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u podstrekavanju“.

„Ovom peticijom, mi dole potpisani, pružamo apsolutnu podršku preosvećenom episkopu Grigoriju protiv manipulacija i spinova koje u ime aktuelnog režima, a zarad aktuelne političke situacije, personifikovanog u predsedniku Vučiću, sprovodi Goran Vesić. Srbija je u atmosferi linča gledala kako ubijaju premijera Đinđića, Srbija je gledala kako u atmosferi linča ubijaju Olivera Ivanovića. Srbija više nema ljude za takav odstrel i Srbija neće više da bude svedok takvih atentata i to želimo jasno da poručimo ovom peticijom“, navodi se u obrazloženju.

Peticiju za podršku Grigoriju do trenutka objavljivanja ovog teksta potpisalo je 2.188 građana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare