Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/

Grupa građana, koja se predstavila kao "Napredna budućnost" , izvela je danas ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) performans navodne predaje izborne liste i 10.000 potpisa.

„Napredna budućnost“ je pisalo i na kutijama u kojima su bili navodno sakupljeni potpisi za predaju liste povodom početka izborne kampanje za parlamentarne izbore koji su raspisani za 26. april.

Okupljeni su predali „potpise“ članovima RIK-a.

Ispred zgrade RIK-a  član „Napredne budućnosti“ Vladimir Perić je izjavio da su mu članovi te institucije rekli da ta grupa građana ne ispunjava zakonsku proceduru.

„Mi smo predali našu listu i naše kandidate za narodne poslanike. Smatramo da krute birokratske procedure stoje na putu demokratije i ukoliko odbiju našu listu smatraćemo ove izbore neregularnim“, rekao je Perić.

Na listi „Napredne budućnosti“ nalazi se „dr Siniša Mali – nosilac liste i kandidat za premijera“, „dr Nebojša Stefanović – kandidat za ministra unutrašnjih poslova“, „Branko Stefanović – kandidat za ministra namenske industrije i trgovine oružjem“.

Između ostalih, kandidati su i „Goran Vesić – kandidat za ministra urbanizma“, „dr Zlatibor Lončar – kandidat za ministra za lečenje članova vlade“ i „Milan Jeličić Jutka – kandidat za ministra za rodnu ravnopravnost“.

Ova Grupa građana, prema rečima nekih od okupljenih, povezana je sa udruženjem „Građanski otpor“ koji je preuzeo organizaciju subotnjih protesta nakon što se udruženje „1 od 5 miliona“ povuklo i najavilo učešće na izborima.

 

 

Izvor: Tanjug / Beta