Foto: Screenshot N1

Doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u stranci, naveo je u pisanoj izjavi zamenik predsednika DS i prvi čovek Paraćina Saša Paunović.

Ovim je potvrđeno pisanje Nova.rs da Paunović planira da napusti stranku i izađe na izbore.

Odluku je, kako kaže, doneo u razumevanju sa rukovodstvom DS i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju je pokušao da se izbori za drugačije, kompromisno rešenje,

Uz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi.

„U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin“, Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i ‘političke karijere u visokoj politici’. Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka čiji sam član bio dvadeset i osam godina ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada“, objasnio je Paunović.

Prema njegovim rečima, članovi DS iz Paraćina koji će poći njegovim putem sklanjaju se sa puta opozicionim političkim organizacijama u Srbiji i prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu ‘čistoće ideje’ bojkota.

„Na predstojećim lokalnim izborima nastupiću na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu naše lokalne koalicije. Podrška opozicionih političkih organizacija, ukoliko je bude, biće dobrodošla, krajnji cilj za koji se borimo i dalje je isti. Ukoliko izostane, dovoljno će biti da sa te strane ne očekujemo smetnju. Demokratskoj stranci želim sve najbolje u daljoj borbi za modernizaciju i demokratizaciju života u Srbiji. Možda ćemo se nekad u budućnosti ponovo sresti“, napisao je Paunović.

Na pitanje Nova.rs kako komentariše spekulacije da je plan da se posle izbora vrati u DS, Paunović je kratko odgovorio:

„Ne postoji takav dogovor, ali sve je moguće, ko zna šta nosi život. Do pre nekoliko dana ideja da neću biti član DS izgledala je potpuno nerealno“.