FOTO TANJUG/ SAŠA PETROVIĆ/ bs

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas je da je na nivou Srbije najdugovečnija koalicija te stranke i Socijalističke partija Srbije i istakao na značaj lidera socijalista kao ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića u borbi za očuvanje integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

„Šta je radio Ivica Dačić? Da li možete da se setite nekog ministra u poslednjih 20 godina ko je toliko država obišao, a u povratku kada podnosi izveštaj, kaže: ‘Ta i ta država je povukla jednostrano proglašenu nezavisnost takozvanog Kosova i tako 18 puta’?, upitao je Marković meštane jagodinskih sela, a u okviru predizborne kampanje za izbore 21. juna.

U saopštenju za javnost, on je istakao da, iako je dugo u politici, ne poznaje nijednog takvog.

Marković je ocenio i da međunarodni odnosi nisu nikada bili bolji, te da se to oseća i u samoj Jagodini.

„Dolazi nam nemački investitor, kompanija ‘Fišer’, koja će zaposliti 300 radnika i proizvodi auspuhe za BMW. U narednih 15-ak dana kamen temeljac položiće austrijski “Šidel“, koji proizvodi mašine za tešku industriju i zaposliće 100 radnika“, istakao je Marković.

On je, povodom aktuelne krize u odnosima Srbije i Crne Gore, rekao da predsednik Crne Gore Milo Ðukanović krši sve međunarodne norme i jedne međunarodno priznate države Srbije.

Kako je naveo, „mi Srbi smo napravili tu Crnu Goru, a on sada zabranjuje Srbima da idu u Crnu Goru“.

„Kada smo doneli odluku da učenici iz Jagodine koji završe 4. i 8. razred osnovne škole, više ne idu na letovanje u Crnu Goru o trošku jagodinske lokalne samouprave kao poslednjih 15 godina, već u Grčku, rekao sam da više nećemo puniti budžet Mila Ðukanovića, koji ‘šutira’ Srbe u Crnoj Gori i otima imovinu Srpske pravoslavne crkve“, poručio je predsednik JS, navodi se u izjavi dostavljenoj medijima.

Na lokalnim izborima u Jagodini Jedinstvena Srbija nastupiće u predizbornoj koaliciji sa SPS i SNS, pod nazivom „Dragan Marković Palma -Jedinstvena Srbija – Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare