Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Udružena opozicija , kako se nazivaju stranke Saveza za Srbiju i još nekoliko pokreta, u današnjem saopštenju apeluju na Evropsku komisiju da uključi Srbiju i druge zemlje Zapadnog Balkana u zajedničku nabavku vakcina protiv kovida 19.

U saopštenju se navodi da EU pregovara sa pet renomiranih farmaceutskih kompanija o nabavci vakcine i napominju da i građani Zapadnog Blakana, kojih ima oko 20 miliona, zaslužuju da im se pomogne na isti način kao i drugim građanima Evrope.

Ovaj apel Udružena opozicija stavlja u kontekst izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je naveo da se pregovara o nabavci pet miliona vakcina za Srbiju, uz konstataciju da se u medijima spekuliše da je reč o vakcinama iz Kine.

Kako kažu, ne mogu da govore o kvalitetu te vakcine, ali smatraju da građani Srbije zaslužuju da budu zaštićeni istim vakcinama kao svi ostali građani Evrope.

Udruženu opoziciju čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Građanska platforma, Pokret slobodna Srbija, Državotvorni pokret Srbije i Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare