Foto: FLAG / Alamy / Alamy / Profimedia

Uprkos tome što je novinarka portala Nova.rs Ana Lalić puštena na slobodu, veoma je problematično što je policija zaplenila njen laptop i telefone, navedeno je na Tviter profilu Arlema Dezirija, predstavnika OEBS-a za slobodu medija.

„Zabrinuti smo zbog jučerašnjeg hapšenju novinarke Ane Lalić, koja je izveštavala o koronavirusu u Srbiji. Uprkos tome što je puštena danas, veoma je problematično što je policija zaplenila laptop i njene mobilne telefone. Neophodno je da novinari budu slobodni da rade svoj posao“, navodi se na Tviter nalogu Dezirija.

Foto: OSCE media freedom/Tviter

Ana Lalić sinoć je uhapšena, a nakon teksta „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“. Advokat naše novinarke je potvrdio da je u njenom stanu izvršen pretres, da su joj oduzeti mobilni telefoni i laptop.

Lalić je bilo određeno zadržavanje od 48 sati u PU u Novom Sadu, zbog sumnje da bi mogla da „ponovi krivično delo objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede“. Našu novinarku je tužilaštvu prijavio Klinički centar Vojvodine, nakon što celih 24 sata nisu odgovorili na njena pitanja, poslata pre nego što je tekst objavljen.

Ona je jutros puštena na slobodu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram