Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio od svih političkih stranaka da osude incident koji su jutros ispred parlamenta izazvali članovi Dveri, lider tog pokreta Boško Obradović naveo je na svom Tviter profilu da se Vučiću ”približava kraj” i da će mu “narod uskoro suditi”

Lider Dveri Boško Obradović i poslanici ove partije izazvali su jutros nered ispred Skupštine Srbije, kada su tokom protesta napali ministre i poslanike vladajuće koalicije prilikom ulaska u zgradu.

Predsednik Srbije potom je zatražio od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred parlamenta, koje je ocenio kao „fašističko divljanje“ Obradovića i SzS-a.

Lider Dveri je potom odgovarajući Vučiću napisao da će ocenu dati građani na ulicama Srbije sutra u 19 sati.

„Diktatore, curi ti vreme. Uplašio si se. Tražiš pomoć od drugih da ne bi ti bio odgovoran. Zamisli, ti tražiš odbranu demokratije? Smešno. Narod će ti uskoro suditi. Približava se kraj. Spremaj se. Pobuna stiže“, naveo je Obradović, koji je ranije pozvao građane Čačka da sutra u 17 sati izađu na ulice sa svojim automobilima, biciklima, motorima, kamionima i traktorima i da krenu u protestne vožnje po Srbiji.

Pokret Dveri objavio je na svom Tviter nalogu da su članovi te stranke uhapšeni nakon incidenta u skupštini, kao i da su privedeni u PS Vračar.

„Uhapšeni su naši članovi! Narodni poslanici Dveri su krenuli u policijsku stanicu po uhapšene“, navodi se u tvitu objavljenom na zvaničnom kanalu Dveri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare