Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider Dveri Boško Obradović koji drugi dan štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije rekao je da je reč o gandijevskom pokušaju da smiri tenzije u društvu, i istakao da nigde na svetu vlast ne štrajkuje protiv opozicije, kao što je to slučaj u Srbiji.

„Moj predlog za drugu stranu je da sednemo za pregovarački sto  i da vidimo kako  da rešimo političku krizu. Predlažem da izbori budu odloženi na šest meseci, da dođe prelazna, tehnička vlada i da onda mi koji bojkotujemo izbore izađemo na njih. Ako je Vučić siguran da ima toliku podršku, onda mu ovo nije problem“, rekao je Obradović na stepencama Narodne skupštine.

On je dodao da se nastavlja se antiustavni izborni proces, i poručio opoziciji da se koncentriše na bojkot jer samo aktivnom bojkot kampanjom možem da izdejstvuje njegovo odlaganje.

„Ostajem ovde i nastavljam štrajk glađu. Nisam ovde da izvršim samoubistvo već da ukažem da se stvari ne odvijaju u pravom smeru i da atmosfera nije normalna. Stupio sam u štrajk glađu inspirisan odlukom profesora Miladina Ševarlića koji želi da ukaže da se pod velom tajne ovde sprovodi priznavanje Kosova. Ako može moj kolega u godinama da žrtvuje svoje zdravlje, da se solidariše, Kosovo mora da bude stalna tema skupštinskog zasedanja“, rekao je Obradović.

Ispred Skupštine je i Miladin Ševarlić koji takođe nastavio štrajk glađu i u obraćanju novinarima je istakao da je pitanje Kosova i Metohije ključno.

„To je vruć krompir od kojeg svi političari beže, a istovremeno srljamo u EU bez Kosova. Ako Evropi ne treba celovita Srbijam onda ni Srbiji ne treba osakaćena Evropa bez Velike Britanije. Ovo je jedan domaćinski pokušaj da podstaknem sve građane Srbije da počnu da promišljaju o Srbiji. Zbog svih budućih generacija“, rekao je Ševarlić.

Ispred Skupštine su i poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i Sandra Božić, koji takođe ne odustaju od štrajka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar