Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović kazao je danas da on nije postavio ultimatum vlasti, već predlog "ili čak molbu" da se razgovorom smire tenzije između vlasti i opozicije, kao i da se obe strane zaustave na putu ka daljim sukobima.

Obradović je za televiziju Prva da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešio u svom obraćanju kada je rekao da ne pristaje na ucene, već je naveo da samo želi da se smire tenzije i da se sve reši razgovorom.

Prema njegovim rečima, u štrajk je stupio i da bi sebe smirio i da je put kojim je krenuo „put borbe protiv vlasti“ za koju smatra da je opravdana.

„Ako je vlast nedemokratska, ako krši Ustav, ako je u kriminalu i korupciji, ako je ugušila medije, morate kao opozicija da se tome suprotstavite“, naveo je Obradović.

On je kazao da je video da to ide u pravcu koji ne valja i je „sam stao“.

Prema njegovim rečima, odlaganje izbora je u trenutnoj situaciji neophodno i naveo da su izborne radnje u većini evropskih zemalja obustavljene zbog pandemije koronavirusa.

„Ako izbori nisu nastavljeni po ukidanja vanrednog stanja, kao što je navedeno u odluci Vlade pri uvođenju vanrednog stanja, nisu nastavljeni već sedam dana. To znači da ne moraju biti nastavljeni bi narednih šest meseci. Treba da budu nastavljeni kada Svetska zdravstvena organizacija proglasi kraj pandemije koronavirusa“, rekao je Obradović.

Obradović je započeo štrajk glađu u nedelju ispred Skupštine Srbije nakon konferencije za novinare koju je održao u holu te institucije.

On se time pridružio samostalnom poslaniku Miladinu Ševarliću, koji je jutros počeo štrajk glađu jer nema mogućnost da, kako je naveo za N1, pridobije poslanike u Skupštini da se raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare