Foto: TANJUG/ ANDIJA VUKELIC

Na sednici izborne komisije Gradske opštine Novi Beograd, održane 22. juna u 19 sati, utvrđeni su i objavljeni rezultati izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Novi Beograd na 142 biračka mesta na teritoriji opštine, stoji u saopštenju pomenute opštine.

Pobedu je odnela lista Aleksandar Šapić – „Naš predsednik opštine Novi Beograd“ sa osvojenih 43% glasova što je 23 mandata, dok je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila 42% glasova odnosno 22 mandata. Treće mesto u sazivu buduće Skupštine gradske opštine Novi Beograd zauzela je lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa osvojenih 7%, odnosno četiri mandata.

Šapićeva lista osvojila je svega 116 glasova više u odnosu na SNS.

Lista DR Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila je 2% glasova, dok je lista Srpska desnica – Znamo se, rasli smo zajedno – Miša Vacić osvojila 1% glasova, i ove dve liste nisu prešle cenzus i nemaju osvojene mandate na ovim izborima.

Nevažećih listića bilo je 4 odsto.

Ranije danas, zamenik gradonačelnika i član predsedništva SNS Goran Vesić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da su naprednjaci pobedili i na Novom Beogradu, te da su osvojili vlast na svih 17 opština.

СНС ПОБЕДИО НА НОВОМ БЕОГРАДУ!Изборна листа ”Александар Вучић – За нашу децу” ПОБЕДИЛА ЈЕ НА ИЗБОРИМА ЗА СКУПШТИНУ…

Posted by Горан Весић on Понедељак, 22. јун 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare