Foto:N1

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas funkcionere Srpske napredne stranke da izbegavaju svedočenje u postupku koji je protiv njega pokrenuo Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Siniša Mali, Igor Mirović i Miloš Vučević, svedoci u postupku koji je protiv mene pokrenuo Andrej Vučić, još jednom su imali preča posla od dolaska pred sudiju Trećeg osnovnog suda u Beogradu i davanja iskaza kojim bi trebalo da ‘potvrde’ da sam lagao onda kada sam rekao da je Andrej Vučić stvarni vladar i gospodar Vojvodine“, naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

Ocenio je da su Mali, Mirović i Vučević „po drugi put ostavili na cedilu rođenog brata predsednika države, a svoj nedolazak pravdali jeftinim obrazloženjima“.

„Dok se obični građani kažnjavaju zbog svakog neodazivanja, elitna jedinica naprednjaka imaće i treću priliku da se pojavi na sudu“, naveo je Novaković.

Podsetio je da je prethodno ročište bilo zakazano za 18. decembar prošle godine i dodao da je nakon današnjeg, sudija naredno zakazao tek za novembar.

„Biću spreman i tog 2. novembra i nastaviću sa iznošenjem dokaza da je Andrej Vučić faktički donosilac svih bitnih odluka u Novom Sadu i Vojvodini. Andreja i njegove saborce pozivam da prestanu da zloupotrebljavaju institucije u Srbiji, koliko god da im to predstavlja ‘neprijatnost i nelagodu“, dodao je Novakovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar