Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nema kompromisa sa falsifikatorima, većina će odlučivati u Demokratskoj stranci a ne manjina koja je spremna da falsifikuje potpise, izjavio je za Nova.rs Dušan Kostadinović predsednik Izvršnog odbora DS i blizak saradnik Zorana Lutovca kao reakciju na izjavu Slobodana Milosavljevića koji je za naš portal rekao da su spremni na kompromis sa predsednikom stranke.

Kostadinović kaže da je odluka Statutarne komisije, kojom se dozvoljava i članovima drugih stranaka (SVM, Srbija 21) da zakazuju sednicu Glavnog odbora, najvišeg organa Demokratske stranke, uz ćutanje na falsifikovanje potpisa, samo jedan u nizu i poslednji dokaz da većina članova ove komisije ne donose pravne, nego političke odluke koje su usmerene direktno protiv sopstvene stranke.

„Sa onima koji falsifikovanim potpisima žele da izbrišu Lutovca, legitimno i legalno izabranog predsednika DS i upišu novo ovlašćeno lice, nema kompromisa“, istakao je Kostadinović blizak saradnik Zorana Lutovca.

U inicijativi koju je pokrenuo Srđan Milivojević dostavljenoj našem portalu, navodi se da je „ista ova komisija“  ne tako tako davno, sprečila i izbacivanje Nenada Borovića iz Demokratske stanke, osobe koja je sa mandatom osvojenim na listi DS prešla u SNS.

Zbog svega navedenog, članovi GO Demokratske stranke smatraju da su se stekli svi uslovi prestanka članstva članova Statutarne komisije, koji svesno krše Statut DS i dopuštaju da članovi drugih stranaka utiču na odluke u DS.

Kostadinović kaže da je preko 100 demokrata dalo saglasnost za pokretanje ove inicijative.

„Mi članovi GO, tražimo da se iz članstva DS brišu sledeći članovi: Srđan Sandić, Filip Isailović, Milan Ivanović, Dejan Kranjčević, Suzana Bojković, Mirko Šoć“, navodi se u inicijativi.

Kostadinović za naš portal kaže i da je u ovim trenucima u centrali stranke i direktor DS Ivan Petrović koji zavodi krivičnu prijavu.

Prema saznanjima našeg portala, juče je podneta krivična prijava i to zbog zloupotrebe službenog mejla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare