Foto: Printscreen N1

Potpredsednik Nove stranke Nikola Jovanović rekao je za Nova.rs, povodom izjave ministra finansija Siniše Malog da će od 15. maja početi isplata 100 evra penzionerima kao deo pomoći smanjenja štetnih posledica koronavirusa, ali ne i ostalim punoletnim građanima, da se vlast još jednom obrukala.

Naime, Mali je, gostujući na televiziji Pink najavio da bi sutra na sednici vlade trebalo da bude doneta uredba o dodeli 100 evra svakom građaninu Srbije.

Međutim, kako je objasnio, novac će automatski biti uplaćen svim penzionerima, kao i svima koji primaju socijalnu pomoć i to već od 15. maja dok će preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra.

Ministar finansija je rekao da će se prijava za 100 evra potvrđivati telefonom, jer je proteklih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć.

„Prvo javno obećaju i donesu uredbu da će svim punoletnim građanima biti uplaćena jednokratna pomoć od 100 evra, a posle par dana – da neće, već će velika većina morati da se izjašnjava preko telefona i maltene moli za pomoć“, konstatovao je Jovanović u izjavi za Nova.rs.

„Šta im je cilj, da ponižavaju ljude, da snimaju pozoive, prave nove baze podataka za mogućnost zloupotrebe?“  upitao je on.

Od vlasti zahteva ili da poštuje obećanje koje je javno dala svim graćanima Srbije, ili da se novac onih koji ne žele da se izjasne ili odbiju pomoć, preusmeri direktno u Fond solidarnosti.

„Ja se javno odričem te pomoći, ali želim da se taj novac uplati onima kojima je najpotrebniji, a ne da se vrati Siniši Malom u koga nemam nikakvo poverenje da će taj novac dobro iskoristiti“, naglasio je Jovanović koji je i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda.

Autori: Milica Božinović, Gordana Petković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare