Foto:FoNet/Aleksandar Levajković

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, koji je danas podneo ostavku na sve funkcije u toj stranci, rekao je da će ubuduće delovati kao nezavisni odbornik u Skupštini grada Beograda.

„Delovaću kao nezavisni odbornik do daljnjeg, to je moja odluka“, rekao je Jovanović za Nova.rs.

On je dodao da će ovih dana razgovarati sa kolegama iz odborničke grupe Saveza za Srbiju u gradskom parlamentu kako će dalje delovati, ali da je njegov jedini cilj da opozicija deluje zajednički, odnosno da ima jedno jako opoziciono jezgro oko koga se svi okupljaju.

„Moja misija je da napravimo zajednički blok i da pobedimo u Beogradu na prvim slobodnim izborima protiv Aleksandra Vučića i Gorana Vesića“, rekao je Jovanović.

On je odbacio pisanje pojedinih medija da razmatra mogućnost da pređe u Stranku slobode i pravde koju vodi Dragan Đilas, rekavši da „ni sa predsednikom stranke (Vukom Jeremićem) nije razgovarao, a kamoli sa Đilasom“.

Kako je Nova.rs ranije objavila, Jovanović je ostavku podneo „zbog nepremostivih razlika u stranci kada je reč o Beogradu“.

„Jovanović se zalaže za jedinstvenu opozicionu odborničku grupu u Skupštini Beograda i zajednički nastup, dok Vuk Jeremić ima stav da svaka stranka unutar grupe SzS treba da nastupa zasebno”, navodi izvor Nova.rs.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare