Foto:Screenshot Youtube/Zoran Lončarević/Vesna Lalić/Nova.rs

Na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, za parlamentarne izbore, osim Branislava Nedimovića, nema nijednog ministra iz redova SNS, a među kandidatima za poslanike su Stefan Krkobabić, sin ministra Milana Krokobabića, Milena Popović, nevenčana supruga Olivera Ivanovića, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, otac i sin Dragomir i Simon Karić…

Republička izborna komisija proglasila je sinoć listu koalicije oko SNS – „Aleksandar Vučić – za našu decu“, koju predvodi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Na drugom mestu je predsednica Skupštine Maja Gojković, zatim poznati violinista Jovan Kolundžija, a među prvih 10 je i Ivan Tasovac, direktor beogradske filharmonije.

Među prvih 20 su poslanici Marija Obradović i Aleksandar Martinović, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Na 24. mestu na listi je Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a , dok je na 113. mestu njegov sin Stefan Krkobabić, koji je trenutno v.d. direktor JP Stara planina.

Kandidati za poslanike su takođe otac i sin Dragomir (26. na listi) i Simon Karić (230. na listi), dok Milanke Karić nema na listi i ona posle osam godina, koliko je bila poslanik, više neće sedeti u skupštinskim klupama.

Od viđenijih funkcionera SNS među prvih 50 na listi su Milenko Jovanov, Vladimir Orlić, Vladimir Đukanović, Aleksandar Marković i Milovan Drecun, a tu je i Marijan Rističević, predsednik Narodne seljačke stranke.

Na spisku kandidata za poslanike je i Jadranka Jovanović, operska pevačica, a tu je Lav Grigorije Pajkić, voditelj na TV Pink i sin Isidore Bjelice, i on se nalazi 148. mestu liste oko SNS-a.

Kako je najavljeno, naprednjaci u kampanju kreću skupom u Vranju 14. marta, dok će skup u Beogradu biti 18. arpila, a završna konvencija 23. aprila u Nišu.