U Šapcu je situacija povodom koronavirusa poslednjih dana dramatična. Od 150 testiranih - svi su pozitivni. Da smo imali 1.000 testova, bilo bi hiljadu pozitivnih, rekao je u jutarnjem programu NOVA S, Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Ovom gradu dnevno je potrebno, prema rečima Nebojše Zelenovića – 200 testova.

„Nakon kampanje koji smo sproveli direktorka doma zdravlja i ja uspeli smo da dobijemo testove – u prethodna tri dana prvo 30, pa 70 i juče 120 testova, a rezultate očekujemo danas“, rekao je Zelenović.

On podseća da u Šapcu živi 1,6 odsto ukupne populacije građana Srbije.

„Ali, zato u broju novoobolelih Šabac broji 10 odsto. Verovatno bismo brojali 30 odsto da je bilo toliko testova“, navodi gradonačenik ovog grada.

Kako ističe, juče se 168 ljudi javilo u kovid ambulantu gde radi sedam timova lekara doma zdravlja.

„Platićemo testove. Rekao sam to već laboratoriji Vatreno oko i Ministarstvu zdravlja. Grad Šabac će platiti testove za sve Šapčane koji žele da se testiraju“, poručio je Zelenović.

On je najavio da će Šabac danas ući u redukciju u skladu sa dopisom Zavoda za javno zdravlje.

To, između ostalog, podrazumeva ograničeno radno vreme noćnih klubova, obavezno nošenje maski, za šta su predviđene kazne od 5.000 dinara.

Na pitanje da prokomentariše medijske napise „Zelenović koronom odlaže izbore“ , povodom ponavljanja izbora koji bi trebalo da se 12. jula održe na 27 biračkih mesta, on kaže:

„Ta primedba SNS, a ne Zavoda za javno zdravlje u Šapcu – ne stoji . Od Zavoda smo dobili savete da se uđe u redukciju. To što je SNS uhvaćena u krađi u Šapcu, to što imamo dokaze i 29 krivičnih prijava protiv lica koje su organizovano kupovala glasove od strane SNS i lokalnih kriminalaca je nešto što je dovelo u paniku srpske naprednjake i čime žele da promene temu i skinu sramotu“, ističe Nebojša Zelenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar