Foto: Privatna arhiva/Ne davimo Beograd

Povodom najavljenog vraćanja restriktivnih mera, a posle neodgovornog ponašanja vrha vlasti, zataškavanja stvarnih razmera epidemije, divljačkih bakljada po krovovima naših zgrada od strane sluga režima, organizovanja farse od izbora, dozvole za održavanje sportskih utakmica sa masovnim prisustvom i postizbornih slavlja farse od izbora, jasno je da je diktatorska vlast najodgovornija za porast broja obolelih i veliki broj smrtnih slučajeva od koronavirusa., saopštio je pokret Ne davimo Beograd.

„Ne davimo Beograd poručuje predsedniku Aleksandru Vučiću i naprednjačkom režimu da su najviše odgovorni za posledice odluka koje su ugrozile brojne živote i zdravstveni sistem dovele pred kolaps. A mere koje su najavljene samo su alibi i služe za zataškavanje nesposobnosti vlasti i njihovog igranja sa životima građana i građanki Srbije. Nećemo stati dok ne budete odgovarali za svoja nedela“, objavio je ovaj pokret u svom saopštenju.

Vučić

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je od sutra u Beogradu zabranjeno svako javno okupljanje, a od petka biće uveden policijski čas zabrane kretanje do ponedeljka. Situacija u Beogradu je alarmantna zbog koronavirusa,  a ozbiljna je u još četiri grada, rekao je Vučić prilikom obraćanja javnosti u Predsedništvu Srbije.

“Od sutra sledi zabrana svakog okupljanja više od 5 ljudi u zatvorenom ili otvorenom prostoru, od petka do ponedeljka sledi policijski čas”, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da će biti obezbeđena šetnja majkama sa decom, penzionerima i ljudima sa kućnim ljubimcima.

Govoreći o situaciji sa koronom Vučić je rekao da je danas najteži dan u Srbiji jer je preminulo 13 osoba, da je 110 obolelih na respiratoru bilo u 15 časova, a da je već sada 120.

“Skoro 4.000 pozitivnih ili sumljivih na koronu je u bolnicama, bolnice su nam pune”, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare