Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da Nakon velikog uspeha Inicijative za odbranu Košutnjaka i zaista ogromne podrške od preko 80 hiljada potpisa (na štandovima offline i online) koju su građani dali ideji očuvanja šume na Košutnjaku, izgleda da smo, za sada, uspeli da odvratimo kriminalni naprednjački režim od ove namere.

„Uprkos tome što ovo jesu pozitivne vesti i što smo zajedno za sada uspeli da ih zaustavimo, iskustvo nas je naučilo da naprednjačkom kriminalnom režimu ništa ne verujemo. Zato umesto praznih obećanja, zahtevamo da se odmah odbaci Plan detaljne regulacije za područje Avala filma koji je u proceduri izrade i koji daje pravo investitoru da seče i gradi na Košutnjaku. Jedino tako možemo biti sigurni da do izgradnje preko 600 hiljada kvadratnih metara komercijalno-stambenog prostora umesto šume, neće biti“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ...

Zbog svega navedenog nastavljamo da prikupljamo podršku za Inicijativu za odbranu Košutnjaka i ne pada nam na pamet da ovako važno pitanje prepustimo ljudima koji su toliko puta u prošlosti pričali neistine i radili protivno javnom interesu.

Obaveštavaćemo vas o svim daljim koracima vezanim za Košutnjak, ali i o borbi za očuvanje naših obala, reka, ulica, spomenika i javnih dobara. Beograd može biti dobro mesto za život za sve i hvala vam što ste spremni da se zajedno borimo da to i postane.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare