Foto: Printscreen/Facebook/Ktv Televizija

Ktv Televizija iz Zrenjanina objavila je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu video snimak na kome se vidi kako članovi Srpske napredne stranke na 30 metara od biračkog mesta tokom ponovljenih izbora, paraleleno prave spiskove i pozivaju ljude da glasaju, a kako je navedno u snimku, sve je organizovao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Naime, na snimku se vide muškarci i žene koji sede za stolovima sa spiskovima u rukama. Čovek koji je ušao sa snimateljem i novinarom u ove prostorije, na samom početku snimka je rekao da će zvati policiju, a zatim prstom pokazao na zamenika gradonačelnika Zrenjanina Duška Radišića, te rekao da je on sve organizovao.

„Ovo je čovek koji organizuje celu ovu gungulu. Prekoputa biračkog mesta se ponavljaju izbori“, rekao je on.

Čovek koji je ukazao da se u ovim prostorijama prave paralelni spiskovi, zatim je upitao „šta se zapravo dešava ovde“, a onda rekao i da će pozvati načelnika policije. Policiju je pozvao i muškarac koji je bio u prostorijama mesne zajednice, koji je, kao i ostali koju su bili sa njim, nakon ulaska ekipe iz Ktv Televizije, spiskove sklonio.

Ubrzo je došla i policija.

„Pogledajte šta rade, imaju spiskove, pretpostavljam da predizimaju neke radnje kako bi naterali ljude da izađu na glasanje, plaćanje glasanja i sve ostalo“, rekao je muškarac koji je došao sa TV ekipom.

U jednom momentu, jedan muškarac je izašao sa spiskovima, držao je kvaku tako da ekipa Ktv Televizije nije mogla da izađe iz ovih prostorija, a policija na to nije reagovala.

„Izašao je sa spiskovima, drži nas sad zatvorene ovde, reagujte“, rekao je muškarac koji je ukazao na ove radnje pripadniku MUP. Međutim, policija je izašla iz prostorija, ne reagujući na moguće izvršenje krivičnog dela. Muškarac je išao za njima i više puta ih upitao zašto ne reaguju, međutim, ostao je uskraćen za odgovor.

„Sačekajte malo, vi odlazite gospodo? Zašto niste uzeli ovo što je predmet krivičnog dela? Ko vam je naredio da odete? Žmurite na sve ovo što se ovde događa“, rekao je mladić koji je došao na lice mesta sa TV ekipom, na šta su policajci samo ćutali, a zatim ušli u vozilo i otišli.

Pogledajte video snimak:

Inače, Predrag Koluvija, uhapšeni vlasnik dobra „Jovanjica“ gde je zaplenjena velika količina marihuane, blizak je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i u prostorijama te stranke je držao predavanja o uzgoju organske hrane, a govorio je i na skupu kojem je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Podsetimo, ponovljeni izbori održavaju se danas na 234 biračka mesta u Srbiji. Pravo glasa na ponovljenim izborima ima 203.012 birača.

Prema podacima Centra za praćenje izbora i izbornih procedura izlaznost na ponovljenim biračkim mestima u gradu Beogradu do 16 sati iznosi 13,27 odsto građana upisanih u birački spisak.

Izbori na 234 biračka mesta na kojima su uočene neregularnosti ponavljaju se danas, birališta će biti otvorena od 7 do 20 časova, a pravo da ponovo glasa ima 203.012 građana Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare