Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pristalice SNS-a i večeras su, četvrtu noć zaredom, odgovorile kontraprotestom na buku kojom uz lupanje u šerpe, muziku i petarde, građani Srbije u 20.05 sati pokazuju svoje nezadovoljstvo zbog aktuelnih dešavanja i poteza vlasti.

Kao i proteklih večeri, odgovor pristalica vlasti je počeo u 20.30. Paljene su petarde, a sa ozvučenja su se čule prozivke na račun lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Prema objavi sa Instagram profila Asocijacija mladih, u Beogradu su kontraprotesti večeras organizovani u naselju Braća Jerković, Kaluđerici i Avala grad.

„Budi glasan sa svog prozora i reci ne onima koji navijaju za koronu protiv Srbije“, navodi se u pozivu.

Ekipa portala Nova.rs uputila se večeras oko 20 sati u naselje Braće Jerković u Beogradu i još od početka protesta „Bukom protiv diktature“ prisustvovala je svojevrsnoj „unakrsnoj vatri“ preko razglasa. Naime, sa prozora i balkona su se, odmah posle aplauza za medicinske radnike, mogli čuti zvuci šerpa, pištaljki, trubica i muzike Beogradskog sindikata. Međutim, u isto to vreme sa druge strane Braće Jerković ulice, iz solitera orilo se „Tamo daleko“, „Marš na Drinu“ i skandiranje parola „Đilase lopove“. Jedan od „hitova“ bila  je i pesma „Pukni zoro“.

Nakon kraće pauze i priprema, skandiranje se u 20.30 sati samo pojačalo uz petarde i seriju patriotskih pesama, a između ostalog i himne „Bože pravde“. Iz okolnih zgrada čulo se negodovanje građana, uz zvižduke i povike „Vučiću pederu“.

Ekipa našeg portala nije svedočila nikakvoj bakljadi, niti većim incidentima.

Kontraprotest čuo se večeras i na Vračaru, gde su se, pored skandiranja Draganu Đilasu, čule i sirene i bubnjevi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare