Foto:Screenshot/Facebook/Stranka slobode i pravde

Komandir policijske stanice u Šidu Radoslav Lakić demantovao je danas tvrdnje potpredsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dejana Bulatovića da mu je policija oduzela oružje i oružni list bez pravnog obrazloženja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pročitajte još:

Lakić je u pisanoj izjavi naveo da su policajci postupali su u skladu sa zakonom i Bulatoviću su objasnili da mu se oružje privremeno oduzima zbog prekršaja koje je, kako se sumnja, počinio na teritoriji opštine Zvezdara.

Iz policijske stanice Zvezdara je, objašnjava Lakić, dostavljeno obaveštenje da je protiv Bulatovića podnet zahtev za pokretanje postupka zbog učinjenih prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje i vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, kao i nedavanja lične karte na uvid.

Imajući u vidu da je za pojedine prekršaje predviđeno privremeno oduzimanje oružja, policijski službenici su postupali u skladu sa pravilima koja važe za sve građane i ovaj čin nema apsolutno nikakve veze sa političkim angažovanjem Bulatovića, naveo je Lakić.

Bulatoviću je oružje oduzeto uz potvrdu, nakon što je u Beogradu održao „performans“ na kome je ukazao da patike predsednika Srbije Aleksandra Vučića koštaju 70.000 dinara, a sako između 500.000 i 700.000.

U saopštenju MUP ne navodi se kada je Bulatović počinio prekršaj za koji se tereti, a nema ni podatka od kad ima oružje u vlasništvu.

Bulatović je u izjavi medijima rekao da policajcima nije hteo da pokaže ličnu 2017. godine, a da je oružje registrovao ove godine i da nije imao nikakvih problema da to uradi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare