Andreja Mladenović Foto: TANJUG / STR / an

Nove mere Vlade Srbije protiv širenja korona virusa izuzetno su važne u naredne dve sedmice, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i apelovao na građane da se pridržavaju uputstava stručnjaka.

Mladenović kaže da je zabrana okupljanja više od dve osobe na jednom mestu konkretna mera u suzbijanju korona virusa i da je već sprovedena u više evropskih zemalja.

Dodao je da je zabrana kretanja tokom vikenda, takođe izuzetno važna mera i podsetio da se veliki broj građana okupljao tokom poslednjeg vikenda na javnim površinama čime su ugrozili i sebe i druge.

„Naš apel je da nema okupljanja“, kaže Mladenović za Pink, a prenosi u saopštenju Sekretarijat za informisanje.

Mladenović je rekao da se Gradski štab za vanredne situacije, u saradnji sa opštinskim štabovima, maksimalno trudi da izađe u susret svima kojima je neophodna pomoć.

„Do sada smo primili više od 33.000 poziva preko naših opštinskih kol-centara. Pozivam građane da i dalje zovu, jer imamo više od 1.000 volontera na usluzi. Takođe i naše komunalne službe su 24 sata na terenu i svi rade u službi građana“, naveo je Mladenović.

Podsetio je da Grad Beograd danas završava pakovanje paketa sa osnovnim zivotnim namirnicima za više od 173.000 najugroženijih penzionera.

Najavio da će Grad Beograd u narednim danima, preko opštinskih štabova, početi dezinfekciju ulaza u stambenim zgradama.

„Izdata je naredba i uputstvo prema kojima će Skupštine stanara biti u obavezi minimun jednom sedmično da čiste svoje ulaze. Takođe su počele da se dezinfikuju i međublokovske površine, prethodno je isto urađeno i sa saobraćajnicama“, rekao je Mladenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram