Foto: Medija centar Beograd

Zdrava Srbija, Bolja Srbija i Zajedno za Šumadiju zajedno izlaze na lokalne i na parlamentarne izbore, jer, kako navode, nemaju pravo da razočaraju svoje birače koji su na lokalnom nivou glasali za njih. "Za nas nije bilo dileme, i moramo da odužimo dug za ono zašto su nas birali", izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije na današnjoj konferenciji za medije u Beogradu.

Kako je naveo, zajedno će izaći na lokalne izbore u oko 70 do 80 opština u kojima će imati svoje odbore.

„Ono što mi radimo u našim sredinama bitno je za celu Srbiju, kao i da Beograđani i Novosađani imaju gde da dođu u unutrašnjosti Srbije jer smo mi očuvali te sredine“, kazao je Stamatović i dodao da oni iz unutrašnjosti žele Srbiju da promene na bolje.

Kad je reč o programu, zalažu se za decentralizaciju i zaštitu nacionalnih interesa i poručuju da od toga neće odustati. Stamatović je jedan od osnivača Saveza za Srbiju iz kog je izašao krajem 2019. godine.

Narodni poslanik i predsednik Bolje Srbije Dragan Jovanović je rekao da građani Srbije na svakom koraku mogu da vide njihove rezultate, a da će u ovoj kampanji insistirati da se reše problemi sa otkupom cenom voća, cenom sirove nafte i svim ostalim temama koje se same nameću u Srbiji.

Smatramo da je život borba a ovo je politika, rekao je Veroljub Stevanović, narodni poslanik, predsednik pokreta Zajedno za Šumadiju i potpredsednik Zdrave Srbije.

„Ako vam neko da neku ulogu, vi morate da se borite za to. Kao narodni poslanik sam bio protiv toga da se bojkotuje rad Narodne skupštine, smatrajući da se svojim idejama i amandmanima moramo boriti za dobrobit građana Srbije“, kazao je Stevanović.