Foto: Vesna Lalic / Nova.rs

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da vlada uz pomoć predsednika Aleksandra Vučića intenzivno radi na vraćanju naših građana koji su zadržani na međunarodnim aerodromima u Evropi i svetu, kao i da su organizovani novi letovi.

„Za danas je, takođe, planiran još jedan let za Pariz, kojim bi nešto pre 22 sata trebalo da se u zemlju vrati još naših građana. Činimo sve što možemo da obezebdimo kako humanitarni kargo, koji je jako važan u ovim trenucima, tako i i svim našim ljudima da se vrate“, rekla je ministarka za Tanjug.

Mihajlović je dodala da je za danas planiran još jedan humanitarni let za Šangaj, koji bi po planu trebalo da sleti nazad u Beograd u sredu u 13.30 časova.

„Nije lako ni jednostavno, radi se 24 sata na tome. Pored naših građana koje smo dovezli sa aerodroma u Havani i Moskvi, sinoć je na aerodrom Nikola Tesla sleteo i avion iz Dohe, sa 140 putnika.

U toku večeri sleteo je i avion iz Pariza sa 144 putnika i jednom bebom, dok je u toku noći doleteo avion iz Šangaja sa pomoći koju nam šalju naši kineski prijatelji. Hvala kineskom narodu, predsedniku Si Ðinpingu i ambasadorki Čen Bo na svemu što čine za našu zemlju u ovom trenutku“, rekla je ona.

Država je tu da brine o svim svojim građanima i građankama i da u ovom teškom vremenu za sve, kada je najvažnije da sačuvamo zdravlje i živote ljudi, pomogne svima koji su se našli u nelagodnim situacijama, poručila je Mihajlović.