Foto: Vesna Lalic / Nova.rs

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da Šabac nije "ostrvo slobode", već grad podeljen na građane prvog i drugog reda, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je ocenila da je dobro što je aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović odlučio da izađe na lokalne izbore, jer će, kaže, građani imati priliku da kažu šta misle o njemu i njegovom radu.

„Šabac nije nikakvo ‘ostrvo slobode‘, kako ga Zelenović naziva, već grad koji je podeljen na građane prvog i drugog reda, gde oni koji su za Zelenovića mogu sve, a oni koji nisu za njega ostaju bez ambulanti, puteva i prava na život”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je bila u Šapcu mnogo puta, navodeći da zna da je život u mesnim zajednicama u kojima Zelenović nema podršku mnogo drugačiji od onog što govori i čime se gradonačelnik Šapca, kako je rekla, hvali.

„Zato je dobro što Zelenović izlazi na izbore kako bi građani Šapca rekli šta misle o njemu i njegovom radu”, rekla je Mihajlović.

Uprkos najavljenom bojkotu, Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića odlučio je da učestvuje na lokalnim izborima u Šapcu. On je nedavno izjavio da je odluka o izlasku na lokalne izbore u tom gradu bila teška, ali sa idejom da se sačuva ostrvo slobode.

Ja nikada nisam rekao da neću izaći na izbore u Šapcu. Uvek sam govorio istu stvar i ponavljao da ćemo mi u Šapcu, kad dođe vreme, saopštiti svoju odluku. Istraživanja pokazuju da su rezultati izvanredni i da ćemo pobediti“, rekao Zelenović nedavno za portal Nova.rs.