Miladin Ševarlić i Čedomir Jovanović Foto:Nova S

U delu emisije "Među nama" posvećenom poslednjem sazivu Skupštine, poslanici Čedomir Jovanović i Miladin Ševarlić opisali su poslednje četiri godine u poslaničkim klupama kao "besmislene", "vređanje zdravog razuma" i "izgubljeno vreme".

Pred razgovor sa poslanicima Čedomirom Jovanovićem i Miladinom Ševarlićem, u emisiji „Među nama“ emitovan je prilog – podsećanje na neke od ključnih dešavanja u Skupštini Srbije tokom poslednje četiri godine. Prilog je nazvan „Skupštinski odlazeći cirkus“.

„Kada pogledam retrospektivu četiri godine koje sam proveo u ovom parlamentu, prvo što pomislim je da sam mogao pametnije da potrošim to vreme“, rekao je lider LDP-a i republički poslanik Čedomir Jovanović, koji je u parlamentu proveo poslednjih dvadeset godina.

„Za mene je politika jako ozbiljna posao. Politika je i divna, i gorka, i prokleta,  – a ono čemu smo prisustvovali u poslednje četiri godine nije nešto zbog čega bih sutra ponovo ušao u Skupštinu, ali jeste slika našeg društva i mentaliteta“, rekao je Čedomir Jovanović.

Nezavisni poslanik Miladin Ševarlić, koji je čak 10. maja stupio u štrajk glađu zbog nemogućnosti da utiče na tok rasprave u Skupštini, prisetio se svega što za mandata nije stigao da kaže kolegama za govornicom, uključujući i to da su bez rasprave usvojeni završni računi budžeta od 2002. do 2018. godine, i tako, kako je rekao „i prethodni i aktuelni režim abolirani za svu pljačku državne kase“.

Jovanović i Ševarlić su u emisiji „Među nama“ pričali o „besmislu“, „vređanju zdravog razuma“, nedostatku dijaloga i spremnosti za kontruktivnu raspravu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar