Foto: Printscreen/YouTube/Jutarnji Program TV HAPPY

Zvezdan Milovanović, poverenik Srpske napredne stranke za Niš i brat Srđana Milovanovića, vlasnika korporacije "Kopernikus" koju opozicioni političari optužuju za učešće u aferi sa kupovinom "O2" i TV "Prva", biće novi ministar u Vladi, objavila je "njegova" TV "Kopernikus".

Prema njihovim saznanjima, koja do sada nisu demantovana, Milovanović – koji je inače bio jedan od kandidata za poziciju gradonačelnika Niša – biće član novog sastava Nemanjine 11. Na mesto gradinačelnice Niša u tom slučaju trebalo bi da dođe Dragana Sotirovski, bivša novinarka RTS, načelnica okruga.

PROČITAJTE JOŠ...

Ako se ova informacija ispostavi tačnom, biće to svojevrsni šamar javnosti koja mesecima unazad upozorava na potencijalne mahinacije u slučaju kupovine pomenute dve televizije od strane „Kopernikusa“.

Podsećamo, kako je prvi objavio BIRN, korporacija “Kopernikus”, u vlasništvu brata zvaničnika Srpske napredne stranke, kupila je televizije “Prva” i “O2”, nakon što je prodala svoje podružnice kablovskog operatera državnoj telekomunikacionoj kompaniji “Telekom” za skoro 200 miliona evra.

Novinari portala “Raskrikavanje”, uvidom u poslovnu dokumentaciju utvrdili su da je Srđan Milovanović svoje poslove u Srbiji godinama vodio sa “ofšor destinacija”. Istovremeno, “Telekom Srbija” negirala je medijske objave da je kupila TV “Prva” i “O2”, kako je izjavio lider SSP Dragan Đilasa, koji je na Tviteru napisao da je državna kompanija “Telekom” kupila ove televizije.

Marinika Tepic ispred Telekoma
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poslednjih nedelja, potrpedsednica SSP Marinika Tepić u javnosti govori o sumnjama u poslovanje „Telekoma“, a tema je, između ostalog, i sporna „Kopernikusova“ kupovina. „Telekom je 2018. godine kupio „Kopernikus“, „Radijus Vektor“ i „AVcom“, kablovske operatere.

Iste godine, pod nejasnim okolnostima, kompaniju Adria Media Grupa kupila je firma „Mondo Inc“ Igora Žeželja, dugogodišnjeg strateškog partnera „Telekoma“ i vlasnika portala „Mondo.rs“, što je otvorilo sumnju da je Telekom neformalni vlasnik i izdavača tabloida “Kurir” i drugih izdanja Adria Media Grupa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare