Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Narodni poslanik SNS-a Aleksandar Martinović izjavio je ispred Skupštine Srbije da je "vreme da tužilaštvo reaguje, da radi svoj posao i pokrene tužilačku istragu protiv Boška Obradovića i njegovog mentora Dragana Đilasa".

Martinović tvrdi da je lider Dveri u petak bacio na zemlju i pretukao poslanika Marijana Rističevića i naneo mu teške povrede i da su to svi videli.

Ipak je dodao da je policija dobro uradila svoj posao i uhapsila nekoliko ljudi, ali da tužilaštvo mora reagovati jer zakon, kako je rekao, mora biti isti za sve, a ne da za Đilasa važe jedna pravila, a za građane druga.

Na pitanje zašto poslanica Sandra Božić i on nisu u štrajk glađu stupili u petak, nego danas, Martinović je odgovorio da su dali vremena tužiocima da reaguju, ali i ocenio da je sudije i tužioce birao bivši režim i da su „pod kontrolom Dragana Đilasa“.

Martinović i Božićeva objavili su da stupaju u štrajk glađu ispred Skupštine, pošto su to prethodno učinili poslanici Miladin Ševarlić i Boško Obradović tražeći da poslanici raspravljaju o Kosovu i Metohiji.