Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas, na stepenicama Narodne skupštine gde štrajkuje glađu, da treći dan tužilaštvo ne reaguje zbog toga što je lider Dveri Boško Obradović napao poslanika Marijana Rističevića i gotovo "pokušao da ga ubije" uz poruku da bi protestovali i da je pretučen Dragan Đilas.

„Apelujemo na tužilaštvo da radi svoj posao da ne mogu Dragan Đilas i Boško Obradović da budu ravnopravniji od ostalih građana. Nasilje je fašistički metod i on ne sme da bude deo politike“, rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima, niko u Srbiji nema pravo da bude slep na to što se pojedinci koriste fašističkim metodama da bi došli na vlast.

Martinović je kazao da je u petak pretučen Marijan Rističević, a da sutra može neko drugi.

„Naše pitanje za tužilaštvo je, čija glava treba da bude razbijena da bi oni reagovali? Što se nas tiče, tužilaštvo može da kaže da se u petak nije desilo ništa i da smo svi mi napali one huligane od kojih je jedan već robijao trinaest godina.To su stvari preko kojih niko normalan ne može da pređe. To je loša poruka za obične građane koji nemaju nikakvu funkciju“, naveo je šef odborničke grupe SNS.

On je mišljenja da posle 75 godina, kako je rekao, „grupica fašista“ misli da im je sve dozvoljeno.

„Ovde je u pitanju principijelna borba SNS da Srbija bude pravna država. Mi tražimo od treće grane vlasti da radi svoj posao. Mi bi ovde protestovali i da je ovde pretučen Dragan Đilas. Tužilaštvo mora da reaguje na sve. Ako tužilaštvo uspostavlja dvostruke aršine, onda je demokratija u velikom problemu“, istakao je Martinović.