Foto: N1

Predsednik Nove srpske demokratije i član predsedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić obratio se danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

Mandić moli Vučića da, kako ističe, veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže Srbija, jednim delom stavi i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što je to učinio u odnosu na Republiku Srpsku.

“Kao što vam je poznato, u Crnoj Gori je svaki treći građanin srpske nacionalnosti”, ističe Mandić i poziva Vučića da u skladu sa mogućnostima pomogne Crnoj Gori kako bi se što uspešnije borila sa ovom pošasti.

On je dodao da je posebno teška situacija na severu Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv korona virusa.

„Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan deo stanovništva, cenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima“, naveo je Mandić, saopštio je DF.

Mandić kaže da u Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju.

„Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvek imaju samo prijatelja“, poručio je Mandić.

Mandić se zahvalio Vučiću na tome što Srbija snabdeva Crnu Goru prehrambenim proizvodima, prenele su Vijesti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram