Foto: Vesna Lalić

Ministar finansija Siniša Mali, u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, izaslanikom premijera Viktora Orbana o situaciji nakon završetka pandemije virusa korona i ekonomskoj saradnji Srbije i Mađarske.

Na sastanku je zaključeno da i Srbija i Mađarska intenzivno rade na planovima za otklanjanje ekonomskih posledica pandemije, kao i da je zajednička borba evropskih zemalja neophodna da bi se što lakše prevazišli izazovi sa kojima se suočava ceo svet.

Dva ministra su u svojstvu izaslanika nastavili razgovore koje su predsednik Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban imali u Budimpešti i u Beogradu u prethodnih nekoliko nedelja. Oni su razgovarali o situaciji nakon završetka pandemije virusa korona i o saradnji između Srbije i Mađarske u pogledu ekonomije.

Saglasili su se da će samo udružena borba protiv ove pošasti, uspeti da posle završetka pandemije dodatno osnaži i Srbiju i Mađarsku.

Zajedničkim radom i odlučnim merama će se prevazići poteškoće, posebno u ekonomskom smislu, zaključili su Mali i Sijarto, a navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram