Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Demokatske stranke Zoran Lutovac obišao je predsednika Dveri Boška Obradovića, koji štrajkuje glađu.

Oni su se pozdravili i porazgovarali preko metalne barikade ispred Skupštine Srbije. Lutovac je Obradoviću poklonio knjigu „Partibrejkersa“.

Obradović je rekao da su Partibrejkersi njegov omiljeni bend, ali i omiljeni bend Lutovca. Ta knjiga, kako je naglasio, simbolizuje jedinstvo u ovoj borbi.

Obradović je ocenio da ga je ono što se u ponedeljak uveče desilo ispred Skupstine Srbije ubedilo da je njegova odluka ispravna.

On je taj skup nazvao „festivalom mržnje“ i istakao da je da je vlast organizovala skup i nije poštovala nijednu preporuku i meru u vezi sa epidemijom. U početku, rekao je, nije mogao da veruje da vlast organizuje miting protiv jednog čoveka iz opozicije.

„Zbog slika koje ste sinoć ovde videli ja sam započeo štrajk glađu“, rekao je Obradović. On je istakao da niti bilo kome preti, niti bilo koga ucenjuje, već da ima predlog i molbu „da se zaustavimo pre nego što bude kasno“.

Obradović je podsetio na slučaj Savamala, napad na novinare na skupu povodom inauguracije predsednika, paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, maltretiranje Marije Lukić iz Brusa.

On je rekao da se zdravstveno odseća dobro. Obradović je pozvao novinare da prisustvuju predaji inicijative Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti izbornog procesa.

Moja poruka odavde je naslov ove knjige „Srce kuca, tu je“, rekao je Obradović. Upitan o izjavi Vučića da nema ništa od ispunjenja njegovih zahteva, Obradović je rekao da je to predsednik SNS mislio juče, a da će se videti šta će misliti u budućnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare