Podeli:
Foto: BETAPHOTO/EMIL VAŠ/EV

Mi smo pozvali na volontiranje bez stranačkih obeležja, dok su SNS aktivisti u vreme pandemije organizovali masovna okupljanja i prikupljanja potpisa, a potom i dostavljanje "pomoći" sa stranačkim obeležjima, rekao je za Nova.rs predsedavajući Saveza za Srbiju Zoran Lutovac kao odgovor na poziv naprednjaka da se prijave za volontiranje.

“Kao i sve što rade i ovaj poziv je u funkciji političke propagande. To je nedopustivo ponašanje. Umesto da politiku stave po strani i pomognu građanima, oni uporno koriste sadašnju situaciju za sopstvenu promociju što je najprimitivniji oblik političkog marketinga”, rekao je Lutovac.

Srpska napredna stranka juče je odbacila optužbe Saveza za Srbiju da najavom pooštravanja zabrane kretanja, vlast širi paniku i pozvala predstavnike SzS da se prijave kao volonteri i pomažu građanima u nabavci namirnica tokom vanrednog stanja.

Navodeći da su Vlada i predsednik Srbije svaku restriktivnu meru tokom epidemije koronavirusa uveli po preporuci struke i eksperata, naprednjaci su ocenili da su “jedini koji izazivaju paniku, šire lažne vesti i plasiraju dezinformacije upravo predstavnici Đilasovog propalog Saveza”.