Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, komentarišući predlog predsednika Socijaldemokratske stanke Borisa Tadića o "listi za bojkot", izjavio da je izlazak na izbore, ma kako se zvala lista pod kojom se izlazi, za građane, ipak, samo izlazak na izbore.

Lutovac je, u izjavi za vikend izdanje lista Danas, rekao da ne dovodi u pitanje Tadićevu dobru nameru da se nađe kompromis između Pokreta slobodnih građana, koji se predomislio i želi da izađe na izbore i ostalih stranaka i pokreta u opoziciji koji nisu iskazali tu nameru.

„I kada je prvi put plasirana negde u oktobru prošle godine ova ideja je bila teško objašnjiva, a sada je gotovo neobjašnjiva, s obzirom da osim autokratije i zatvorenih medija, imamo i zabranu okupljanja i opasnost po zdravlje građana zbog pandemije“, rekao je Lutovac.

On je napomenuo da u Srbiji ima preko 8.000 biračkih mesta i da se zato postavlja pitanje ko bi u ovim uslovima snosio odgovornost za preko 20.000 članova DS koji bi bili namerno izloženi zdravstvenoj opasnosti na biračkim mestima i za birače koji bi za tu stranku glasali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare