Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Obećali smo i krenuli u reformu stranke. Ja smatram i zato sam na čelu DS da ono što kažemo treba i da ispunimo. To znači otvaranje prema građanima", kaže lider Demokratske stranke Zoran Lutovac.

On je na gostovanju u jutarnjem programu „Probudi se“ na TV Nova S poručio da među članovima stranke kojom predsedava nema nikakvih trvenja.

„Ne postoji sukob sa članovima DS, jer u našoj stranci nikada nije bilo više debate nego sada. U svim organima stranke. Ne postoje dve struje DS, postoji rukovodstvo i ogroman broj članova koji nas podržava i manji broj nezadovoljnih, koji nisu više funkcioneri ni u državi ni u stranci. Oni ne žele da se pomire sa tom činjenicom. Ne donose ključne odluke i zato pokreću i izazivaju krizu u samoj DS. Oni ne žele da razgovaraju na Glavnom odboru koliko treba da se menja politika ili određeni pravci“, istakao je Lutovac.

Dodao je da kada se pogledaju ključne odluke DS sa ogromnom većinom, tu se vidi da nema sukoba oko politike.

Foto: Nova.rs

„Sukob je pre svega oko odnosa prema SNS i Vučiću, gde jedna manjina koja je inicirala sukobe u stvari želi saradnju sa naprednjacima. Neki od njih žele da DS bude partner SNS ili konstruktivna opozicija koja će pomagati SNS u njihovoj politici. Njihov izgovor je da su ukrali politiku DS i da zbog toga ne treba da ih napadamo. To je njihov stav i oni su to govorili i na unutarstranačkim izborima, kada su govorili da treba ući u koaliciju sa SNS, jer bi to bilo korisno za nas. Ja smatram da treba voditi politiku koja nije korisna, nego koja je ispravna“, objašnjava predsednik DS.

Lutovac se osvrnuo i na opstanak DS kao simbola građanske Srbije.

„Broj članova DS koji se smanjio pokazuje samo da su svi želeli da budu članovi onda kad smo bili na vlasti. Isti je slučaj sada sa SNS koji ima 700.000 članova. Onog trenutka kada Vučić padne s vlasti, biće statistička greška kao DSS ili SPO. Mi ćemo biti jači ako sprovedemo reforme, a ne slabiji. Oni koji su ostavili loš trag ne mogu i dalje da se pitaju, već moraju da se povuku korak nazad“, naveo je Lutovac u „Probudi se“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare