Foto: Printscreen/Twitter/mistična dojka

Na završnom predizbornom skupu liste ”Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, aktuelni ministar izveo je neobičan performans koji je zabeležen kamerom. Iako je od toga prošlo više od dve nedelje, još uvek se prepričava kako se Ljajić zaleteo i bacio sa bine u masu pristalica koje su ga dočekale sa oduševljenjem i bacele kroz vazduh, baš kao na koncertima. Nažalost, proteklih dana svedoci smo zabrinjavajućih vesti iz Novog Pazara koje nisu za veselje - neprestano stižu informacije o zaraženima i preminulima. Ministar Ljajić u izjavi za naš portal kaže da čuveni skok sada ne bi ponovio, ipak, ne misli da je to bila epidemiološka opasnost.

„A šta je kontakt koji je trajao minut ili dva, pa kada bi se virus tako prenosio, ne bi bilo čoveka koji nije zaražen. Da li bi ponovo uradio? Ne bih. Došlo mi je tog trenutka. Da li je to epidemiološki rizično? Pa sto puta je manje rizično nego kada četiri ili pet ljiudi sedi po dva-tri sata u kafiću“, kaže Ljajić koji je i sam zdravszbeni radnik.

Za mišljenje smo pitali i epidemiologa Zorana Radovanovića, koji objašnava da za takve skupove i ponašanje nije bio pravi momenat.

„Taj let kroz vazdzuh je kratko trajao, ali je on bio u bliskom okruženju sa tim ljudima i pre posle toga. Generealno, takvi skupovi i način ponašanja u vreme u koje je bilo rovito nisu bili razumni. Trebalo je prvo da smirimo situaciju i da broj zaraženih svedemo na ejdnu cifru, da ih bude pet, šest ili najbolje nula“, kaže Radovanović koji za porast broja zaraženih, između ostalog, okrivljuje predizborne skupove.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare