Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova u ostavci Aljbin Kurti večeras je izjavio da će odgovoriti na zahtev predsednika da predloži mandatara za sastav Vlade Kosova ocenjujući da je predsednik požurio sa zahtevom.

„Nećemo ostaviti predsednika bez odgovora, ali nećemo žuriti. Prioritet nam je pandemija koronavirusa. Najbolje rešenje je da budemo zajedno u borbi protiv koronavirusa i kada ona prođe idemo na vanredne izbore. Za žaljenje je što je predsednik objavio plan za novu Vladu, pozivajući političke lidere istog dana, što predstavlja gaženje Ustava“, rekao je Kurti za RTV 21.

Najavio je da planira da poseti opštine na severu Kosova u vreme pandemije i da neće deliti opštine prema nacionalnoj pripadnosti stanovništva u njima, pošto ih, kako je rekao, i virus ne deli.

„Svakog dana idem u dve tri opštine. To što sam uradio je da sam pozvao regionalne bolnice da budu spremne. Mi se trebamo usredsrediti na pandemiju. Nameravam da idem i na sever, to što sam do sada uradio je da sam razgovarao sa deset gradonačelnika srpskih opština i nijedan nije odbio da razgovara sa mnom. Razgovarali smo samo o pandemiji koronavirusom“, kazao je on.

Do sada su na Kosovu potvrđeno 224 slučaja zaraženih koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram