Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na 11 biračkih mesta u Kragujevcu, danas se ponavljaju parlamentarni izbori, zbog neregularnosti koje je utvrdila Republička izborna komisija. Sva biračka mesta otvorena su na vreme, a pravo glasa na ponovljenim izborima ima 12.467 birača.

Ponovljeni izbori u Kragujevcu, za razliku od prethodnih održanih 21.juna, sprovode se u vanrednoj situaciji, koju je proglasio taj grad zbog naglog skoka zaraženih koronavirusom. Na prethodnim izborima korišćenje maski i zaštitne opreme bilo je na nivou preporuke, a sada su svi članovi biračkih odbora i glasači u obavezi da na biralištu imaju maske.

Na biračkim mestima, nešem portalu je potvrđeno da su obezbeđene maske za sve građane koji ih ne budu imali.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Izlaznost u prva dva sata je znatno manja nego ona zabeležena 21. juna, ocenili su predstavnici biračkih odbora, ali nisu mogli da daju konkretne informacije o procentima. Poređenja radi, na prethodnim izborima, izlaznost do 10 sati u Kragujevcu je bila 7,78 odsto.

U radnom telu Republičke izborne komisije, za naš portal su izjavili da nisu u obavezi da prate izlaznost, ali da će ipak praviti presek u 12 i u 18 sati, pošto je , kako su naveli „reč o malom broju biračkih mesta“.

U Kragujevcu je, takođe zbog utvrđenih neregularnosti, na tri biračka mesta bilo ponovljeno glasanje i za lokalne izbore, koje je održano u nedelju 28 juna.
Izborna mesta biće otvoreno do 20 sati, a prvi preliminarni rezultati ponovljenih izbora, biče poznati već tokom večeri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare