Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/bs

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Кostreš izjavio je da je obećanih 100 evra svakom građanu populistički potez kakvih će još biti.

„Obećanje o pomoći od 100 evra svim građanima je klasična populističa mera koja s jedne strane treba da pokaže da je država dovoljno ekonomski jaka i da može da podnese teret ove pandemije a s druge strane je obraćanje biračima jer posle vanrednog stanja slede izbori“, rekao je Кostreš za današnje izdanje lista Danas.

Кako je naveo, mere koje vlast povlači u suzbijanju epidemije korona virusa „sasvim sigurno su jednim delom vrlo nepopularne“ i zbog toga je „uzdrman i rejting vladajuće koalicije“.

„Zbog toga takav potez ne čudi a treba očekivati još populističkih mera u periodu koji dolazi“, rekao je Кostreš.

Na pitanje kako vidi ponašanje predsednika države Aleksandra Vučića, Кostreš je rekao da „Vućić sada plaća cenu sopstvene politike ‘niko kao ja’ postavljanjem oko sebe slabih i uglavnom nesposobnih kadrova“.

„Ne mogu reći da mi ga je žao, ali je činjenica da takvim odabirom svog okruženja on i nema drugih ljudi koji mogu da ulivaju poverenje barem kod jednog dela birača. Zamislite da nam se obraćaju razni Vulini, Martinovići, Rističevići i slični njima“, rekao je Кostreš.

On je dodao da zbog toga „ovo treba da bude nauk svakoj sledećoj vlasti da podela odgovornosti, izgradnja i ojačavanje institucija i timski rad moraju da budu prioriteti u njihovom delovanju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram