Armend Zemaj
Foto: Printscreen/YouTube/T7

Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj izjavio je danas u Bujanovcu da će to ministarstvo odgovoriti pozitivno i sa podrškom u prevenciji i borbi protiv koronavirusa kao i podrškom u specijalizaciji lekara iz Preševske doline.

Zemaj je u društvu direktora kosovskog instituta za javno zdravlje Nasera  Ramadanija danas boravio u opštinama na jugu Srbije i tom prilikom obećao podršku Albancima na jugu Srbije u borbi protiv koronavirusa.

On je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da se susreo sa predsednikom Nacionalnog veća Albanaca Ragmijem Mustafom i gradonačelnikom Bujanovca.

Razgovarajući o borbi protiv epidemije u tri opštine – Preševo, Bujanovac, Medvedja, u kojima zajedno živi većinski albansko stanovništvo, tema je bila saradnja i podrška kosovskih vlasti gradjanima u ovoj opštini.

„Informisali su me o stvarnim potrebama gradjana opština iz Doline. Vlada Kosova i Ministarstvo zdravlja odgovoriće pozitivno i sa podrškom protiv kovida, kao i podrškom u specijalizaciji lekara iz Doline“, naveo je Zemaj.

On je posetio i kovid ambulantu u Bujanovcu, a ta poseta je prvi zvanični dolazak ministra zdravlja Kosova opštinama na jugu.

Pre mesec dana u prvoj poseti opštinama na jugu boravili su kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj-Stubla i kosovski ministar pravde Seljim Seljim.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare