Foto: Printscreen N1

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović kaže da bi trebalo poništiti sve neispravne prekršajne naloge BusPlus-a koje su građanima uručili kontrolori u javnom prevozu. Ističe da je to "sramota" i traži reakciju gradskog i republičkog zaštitnika građana tim povodom.

„Upozoravali smo da su, Odlukom o javnom transportu iz 2016. godine, nezakonito preneta ovlašćenja na Busplus kontrolore da legitimišu građane i da im uručuju prekršajne naloge, koje po automatizmu i bez ikakve provere izdaje komunalna milicija“, rekao je Jovanović za Nova.rs.

Dodao je da građani ukazuju na neispravne naloge na kojima su pogrešno navedeni i naziv organa i naziv službenog lica, a „brkaju se i dva pisma, ćirilica i latinica“.

„Sramota je da Busplus kontrolori uručuju neispravne naloge gradjanima, a gradska vlast koja je dozvolila tu mogućnost sigurno ne radi u interesu ljudi“, istakao je Jovanović.

On je pozvao republičkog i gradskog ombudsmana da se oglase po tom pitanju, kako je naveo, da ne budu saučesnici gradske vlasti u šikaniranju i pljačkanju građana.

Na ovaj problem ukazao je advokat i nekadašnji zamenik zaštitnika građana Miloš Janković, ukazao je na to da su prekršajni nalozi koje kontrolori BusPlusa izdaju putnicima bez karte neuredni i da sadrže više nepravilnosti, pa će zato pokrenuti i postupak pred nadležnim sudom u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar