Foto: prtscr Nova S

Član Predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović pozvao je danas političare na vlasti i u opoziciji da obustave svaku politizaciju epidemije.

Jovanović je podsetio da je Srbija, pre 21 godinu, zbog NATO agresije proglasila ratno stanje, a da se danas nalazi u vanrednom stanju zbog „rata protiv korona virusa“.

„U oba slučaja neprijatelj je poznat, ali nevidljiv i u oba slučaja okolnosti od građana zahtevaju hrabrost, racionalnost, solidarnost i strpljenje. U oba slučaja okolnosti stvaraju heroje. Ranije su to bili vojnici, danas medicinari“, istakao je Jovanović.

On je ocenio da uspeh danas ipak neuporedivo više zavisi od nas samih, a žrtva koju građani podnose da bi otpor bio uspešan, daleko je manja nego u vremenu NATO bombardovanja.

„Od političara, stranaka na vlasti i u opoziciji jednako, traži se razum i uzdržanost, obustava svake politizacije epidemije. Do toga još nije došlo u potrebnoj meri, a to negativno utiče na neophodan najviši stepen discipline građana u poštovanju mera vanrednog stanja, time i na suzbijanje širenja epidemije“, poručio je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram