Foto: prtscr Nova S

"Tema koronavirusa nije smela da se politizuje, situacija je bila ozbiljna i ko god da je bio na vlasti doneo bi ovakve mere, druge nisu bile moguće, rekao je danas predsednik DSS Miloš Jovanović.

On je gostujući na TV Pink rekao da je vanredno stanje pružilo pravni okvir da se preduzmu mere i ograniče slobode i napomenuo da je to bio i jedini način da se pomere redovni parlamentarni izbori.

Jovanović je ocenio da je u Srbiji postojao osnov za katastrofu, jer je virus opasniji i smrtonosniji od sezonskog gripa, a Srbi su među najstarijim nacijama Evrope, a nisu među najzdravijim.

“Da se nije reagovalo blagovremeno i odlučno, ozbiljno bi doveli u pitanje zdravlje ljudi, ali se pokazalo da su Srbi prepoznali ozbiljnu situaciju i ponašali se ozbiljno i odgovorno”, rekao je on.

Dodao je da je postojao rizik da država izgubi legitimitet, što se događa kada ne uspe da održi zdravstveni sistem – a to se u Srbiji nije dogodilo.

“Nijedna država ne sme da dozvoli da joj ljudi umiru zbog nedostatka opreme ili medicinskih radnika”, rekao je on i dodao da je bilo propusta, kao i uvek kada redovni sistem u kratkom vremenu prelazi u rad u vanrednim uslovima.

Jovanović je rekao da je očekivano što je vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ovo iskoristila za političku kampanju, a kao skandalozno ocenio je privođenje novinarke Ane Lalić.

“Nije bilo vreme da se van toga traži dlaka u jajetu, dok borba traje”, rekao je Jovanović i naglasio da korona ne treba da bude tema izborne kampanje, a sve druge teme, kao što su korupcija i pitanje Kosova, to treba da budu.

Jovanović je naglasio da se duboko ne slaže sa politikom Aleksandra Vučića, ali da je tokom epidemije korone država bila u pitanju, a ne vlast.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare