Goran Ješić i Đorđe Vukadinović
Foto: N1, Medija centar Beograd

Bivši poslanik Demokratske stranke Goran Ješić napisao je na Tviteru da je Đorđe Vukadinović, sada jedan od članova Udružene opozicije Srbije, "zaslužio batine gde god da se pojavi". Nakon što je Vukadinović naveo da je na Trgu republike imao susret sa grupom migranata, te da je "telefon sačuvao u poslednjoj sekundi", Ješić je napisao da je on “nacionalističko govedo koje je sebe zbog skupštinske apanaže proglasilo Vlahom".

Verbalni sukob bivših poslanika započeo je tvitom Đorđa Vukadinovića, urednika Nove srpske političke misli. On je naveo da je kod Staklenca na beogradskom Trgu republike grupa „mladih, pijanih (ili drogiranih) migranata kružila između lokala i merkala žrtve“.

„Jedan pita: ‘Gde je ovde bus-stejšen, a drugi se s leđa prikarada telefonu na stolu. Policije ni od korova. Telefon sačuvan u poslednjoj sekundi. Ali varate se ako mislite da im je bilo neprijatno, da su pobegli, otišli ka busu i slično. Samo se lenjo odvukli malo dalje, napravili polukrug i vratili do lokala pored“, napisao je Vukadinović.

On je naveo da mu je devojka koja tu radi rekla da je ta grupa tu svako veče, te da je bilo svakakvih scena.

„I, ako je moguće, bez malicioznih komentara i ‘visoke politike’. Ovo nije ‘migrantski problem’ (ali jesu bili migranti), već problem policije, ‘prave’ i ‘komunalne’, i problem beogradske vlasti. Pozivam MUP i Nebojšu Stefanovića da reše problem, dok neko ne nastrada“, dodao je Vukadinović.

Taj njegov tvit isprovocirao je demokratu Gorana Ješića, koji je potom Vukadinovića izvređao i zapretio batinama.

„Nacionalističko govedo koje je sebe zbog skupštinske apanaže proglasilo Vlahom, ima problem sa migrantima, je zaslužilo batine gde god ga sretnemo“, naveo je Ješić na Tviteru.

On je napisao i da je Vukadinović sramota za vek i vekova Vlaha u Srbiji, aludirajući na to da je urednik NSPM bio kandidat vlaške manjine za ulazak u Skupštinu.

„Dakle, bez teških reči i bez generalizacija, ukazao sam na problem i pozvao MUP da pojača prisustvo u tim delovima grada. Ništa više. Uostalom, pogledajte taj noćašnji niz. A usledila je besna hajka, lične uvrede, optužbe za „rasizam“ i „fašizam“, pa i fizičke pretnje“, napisao je nešto kasnije Vukadinović na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare