Foto: Vesna Lalić

Nakon rakovičkog, Narodna stranka raspustila je i Opštinski odbor u Grockoj, potvrdio je za Nova.rs Željko Vagić, koji je bio predsednik tog odbora. On navodi da je posle takve odluke apsolutna većina članova Opštinskog odbora u Grockoj, njih 10, već potpisalo istupnicu, te da je NS u toj opštini napustilo oko 70 članova.

Kako kaže, odluku o raspuštanju Opštinskog odbora u Grockoj doneo je Izvršni odbor Narodne stranke, a nakon što je on bio uzdržan prilikom glasanja na sednici Gradskog odbora, na kojoj se odlučivalo o istupanju te partije iz odborničkog kluba Saveza za Srbiju u Skupštini grada.

„Bio sam uzdržan, jer kao predsednik Odbora moram prvo da se konsultujem sa njegovim članovima, pre nego što se izjasnim na tu temu. Međutim, očigledno je to nekom zasmetalo, jer se u isto vreme glasalo o poverenju predsedniku stranke Vuku Jeremiću“, navodi Vagić, koji dodaje da je posle te odluke 10 od 15 članova OO u Grockoj potpisalo istupnicu, te da je NS u toj opštini napustilo 70 članova.

Pre desetak dana na sednici Gradskog odbora lider NS Vuk Jeremić predložio je da se glasa o izlasaku odbornika te stranke iz zajedničke odborničke grupe SZS-a, a kako je naveo još jedan sagovornik Nova.rs, tada je Jeremić rekao prisutnima da se u isto vreme glasa i o poverenju njemu – odnosno da onaj ko je protiv tog predloga, glasa i protiv njega.

Naš izvor navodi da je većina članova koji su inače bili protiv Jeremićevog predloga o istupanju iz zajedničke odborničke grupe bila uzdržana prilikom glasanja, jer nisu želeli da glasaju protiv poverenja predsedniku partije. Jedni od retkih koji su to učinili bili su predstavnici rakovičkog odbora, koji je juče raspušten. Nakon toga je ceo odbor u Rakovici zatražio hitno brisanje iz članstva.

Podsećamo, zbog neslaganja sa predlogom Jeremića i odlukom o izlasku iz zajedničke odborničke grupe SzS u Skupštini grada Narodnu stranku napustio je i njen potpredsednik i predsednik beogradskog odbora Nikola Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare