POKS bilbord

Pokret obnove Kraljevine Srbije u izbornu kampanju krenuo je ni manje ni više nego sa trudničkim stomakom u gro planu. POKS je svojim glasačima je poručo da se Srbija 21. juna porađa.

Fotografija iz kampanje pojavila se na internetu, a iz POKS nisu odgovorili na pitanje Nova.rs kako su došli na ideju da u kampanju krenu sa ovom porukom.

Pokret se nedavno našao u centru pažnje kada je bivša članica Ena Nedić iznela optužbe da ju je seksualno zlostavljao visoki funkcioner pokreta Vladimir Jelić.

Prema rečima pomoćnice glavnog urednika Vremena Jovane Gligorijević, koja se u aktulenom broju ovog nedeljnika upravo bavila slučajem Ene Nedić, nijedna politička partija čiji članovi su bili u parlamentu kada se izglasavao sporni zakon kojim su određne nadoknade za trudnice i porodilje ne bi smela ni da pomene žene, a kamoli koristi trudnički stomak za metaforu da će Srbija 21. juna poroditi, kako kaže „ne zna ni sama šta“.

„Upotreba trudničkog stomaka u političkoj kampanji je neumsena, pogotovo u zemlji u koji si poslanici izglasali zakon sa sramin nadoknadama, a koji je isterao preko granice siromaštva veliki broj trudnica i porodilja. Ja se iskreno nadam da će članovi POKS tog 21. juna, kada se budu porađali dobiti epidural i human tretman, kao i pristojnu hranu, sve što je trudnicama u ovoj zemlji često uskraćeno“, rekla je Gligorijević.

Govoreći o optužbama koje je na račun POKS iznela Ena Nedić Gligorijević kaže da „ovo idejno rešenje POKS samo potvrđuje tezu da na kampanju troše dva dinara i da su satelit vladajućeg SNS“.

„Ja ne mogu da budem sudija, ali Ena Nedić je iznela niz dokaza zbog kojih imam razloga da verujem da ju je zlostavljao Vladimri Jelić“, potpredsednik POKS, kaže Gligorijević.

Ovo nije prvi put da POKS šalje, najblaže rečeno, neumesne poruke.

Na prestoničkim izborima 2018. godine, nosilac liste POKS-a Predrag Marković, požalio se da ima problema sa kurjim okom, ističući da za njega postoji „kraljevski“ lek. Njegova dosetka nikoga nije ostavila ravnodušnim, ali mu nije bila dovoljna da postane odbornik u Skupštini Beograda. Sam spot je kasnije imao više pregleda od glasova koje je POKS dobio na prestoničkim izborima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare