Foto: Ludovic Marin / AFP / Profimedia

Republička izborna komisija proglasila je 21. listu, stranaka i koalicija, za parlamentarne izbore 21. juna. Biračko pravo u Srbiji tada će moći da iskoristi 6.583.665 građana.

Stranke će mesto na glasačkom listiću dobiti prema redosledu po kojem su njihove izborne liste potvrđene.

Prva na listi je „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Pod rednim brojem dva je lista „Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma“, a zatim slede, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, „Savez vojvodanskih Mađara – Ištvan Pastor“, „Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju“.

Za njima će pred biračima biti liste „Za Kraljevinu Srbiju – Žika Gojković“, „Ujedinjena demokratska Srbija“, „Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca“, „Metla 2020“.

Deseti na glasačkom listiću naći će se „Milan Stamatović – Zdravo do pobede – Dragan Jovanović – Bolja Srbija – Zdrava Srbija“, zatim sledi „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, „Milica Đurdević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“.

Slede liste „Narodni blok – Velimir Ilić – general Momir Stojanović“, „Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana“, „Suverenisti“, „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“, „Grupa građana: 1 od 5 miliona“, „Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka“, „Čedomir Jovanović – Koalicija za mir“, „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ i „Pokret Levijatan – Živim za Srbiju“.

Lista „Socijalizam jedini izlaz – NKPJ – SKOJ“ neće se naći na glasačkom listiću jer u zakonskom roku nije ispravila više nedostataka.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održaće se 21. juna, kada će biračima biti omogućeno da glasaju 8.386 biračkih mesta.

Sutra štampanje listića za izbore za Skupštinu Vojvodine

Štampanje listića za glasanje na izborima za poslanike u Skupštini AP Vojvodine počeće sutra, 11. juna, u 10 časova, u štampariji Službenog glasnika u Beogradu, saopštila je danas Pokrajinska izborna komisija. Podnosioci izbornih lista imaju pravo da prisustvuju štampanju glasačkih listića, što je predviđeno Pokrajinskom skupštinskom odlukom o izboru poslanika u Skupštini AP Vojvodine i Uputstvom za sprovođenje izbora za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pokrajinska izborna komisija je dužna, kako je saopšteno, da blagovremeno obavesti podnosioce izbornih lista o tome da njihovi predstavnici imaju pravo da prisustvuju štampanju listića, kao i o tome gde i kada se štampanje odvija. Precizira se da ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dostavlja Komisiji u pisanom obliku obaveštenje o licima koja će prisustvovati štampanju, u kojem se za svako to lice navodi ime i prezime, njegov JMBG i broj mobilnog telefona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare