Avdulah Hoti Foto:EPA-EFE/YVES HERMAN

Premijer Kosova, Avdulah Hoti, sastao se danas u Briselu sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varhejijem, a glavna tema sastanka bio je proces liberalizacije viznog režima, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Premijer Hoti je kazao da se proces vizne liberalizacije za građane Kosova mora hitno okončati.

„Glavna tema ovog sastanka bio je proces liberalizacije viznog režima. Premijer Hoti je naglasio hitnu potrebu da se ovaj proces okonča, kao jedno od najvažnijih pitanja Kosova u odnosu sa Evropsko unijom. Kosovo i njegovi građani odlučni su u svojoj evroatlantskoj orijentaciji, stoga je premijer Hoti ocenio da je važno da Evropska unija preduzme neophodne korake kako bi obezbedila slobodno kretanje građana Kosova“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku se takođe razgovaralo o aktuelnim političkim dešavanjima na Kosovu, ekonomskom oporavku nakon pandemije i velikim infrastrukturnim projektima.

„Na ovom sastanku je takođe razgovarano o potrebi zajedničkih regionalnih i evropskih strategija i protokola za borbu protiv pandemije, dok je Varheji uverio premijera Hotija da je će Kosovo, kao deo kontinenta, biti deo ove strategije“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar