Foto: Nova.rs

“Republika Sijera Leone odlučila je da povuče priznanje nezavisnosti Kosova iz poštovanja prema tekućem dijalogu, nadajući se ishodu koji je prihvatljiv za obe strane”, piše u noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije dobilo od Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Sijera Leone.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Sijera Leone povukla priznanje Kosova, te da je broj država, članica UN, koje priznaju nezavisnost KiM porastao na 92.

Iako je kosovski šef diplomatije Glauk Konjufca demantovao Dačića, portal Nova.rs došao je do note koju je Ministarstvo spoljnih poslova Sijera Leone uputilo srpskom Ministarstvu.

U tom dokumentu se, između ostalog navodi, navodi da MSP Sijera Leone “ima čast” da Srbiji predoči da je odlučila da povuče priznanje nezavisnosti Kosova i istakla da je ono bilo preuranjeno.

„Vlada Sijera Leone smatra da je bilo kakvo priznanje nezavisnosti Kosova, direktno ili indirektno, bilo preuranjeno, s obzirom na tekući dijalog. Zbog toga je Sijera Leone o odlučila da povuče priznanje nezavisnosti Kosova iz poštovanja prema tekućem dijalogu, nadajući se ishodu koji će biti prihvatljiv za obe strane“, piše u noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Sijera Leone uputilo srpskom MSP-u.